Hostels

In de loop der jaren hebben we vier hostels gebouwd (Katoke, Kituntu, Kaisho en in Rulenge). Deze 4 hostels zijn speciaal gebouwd om ervoor te zorgen dat de meisjes veilig naar school kunnen.

Voortgezet onderwijs scholen bevinden meestal zich in de stad. Veel leerlingen wonen te ver weg om er elke dag heen te kunnen lopen. Ze zoeken daarom een adres in de stad waar ze kunnen verblijven. Naast school helpen ze dan mee in de huishouding en verdienen zo hun kost en inwoning. Helaas worden deze meisjes soms (seksueel) misbruikt. Ook als de meisjes wel op loopafstand van school wonen is de route niet altijd veilig en lopen zij kans aangerand te worden. Of erger.

U begrijpt dat dit voor ouders van deze meisjes een reden is om hun dochter(s) thuis te houden. Om meer meisjes naar school te krijgen hebben we deze hostels gebouwd. (Per hostel ongeveer 100 slaapplaatsen met studiemogelijkheden en een matron die toezicht houdt) Door onze hostels kunnen ze vlakbij school blijven. Met de hostels zorgen we ervoor dat zij hun mogelijkheden kunnen benutten. Dat is belangrijk voor henzelf en voor het land.