Toilet-Units

MOV Herveld laat bij de keuze van de projecten altijd de positie van de vrouw mee wegen. Dit leest u ook bij de informatie over de vier hostels die we voor meisjes bouwden.

Tijdens evaluatiegesprekken in Tanzania bleek dat er regelmatig veel meisjes afwezig zijn op het voortgezet onderwijs. De oorzaak is dat er geen plek is voor de meisjes als ze ongesteld zijn. Er zijn geen voorzieningen om zich te kunnen verschonen en wassen. Hierdoor blijven veel meisjes tijdens deze periode thuis en missen ze dus bij 25% van hun schooltijd!

Daarom is de MOV, samen met een Hervelds bedrijf bezig met de bouw van 15 toilet-units. In een periode van 5 jaar wordt er op 15 scholen een voorziening gebouwd waar meisjes gebruik van kunnen maken: een toilet met wasgelegenheid en kleedruimte. Alles afgescheiden van de normale toiletten.

Dit project zal in Nederland waarschijnlijk de krant niet halen. Het is geen inventief en in het oog springend project, maar het is wel zeer nodig. Het geeft meisjes de kans om meer rendement uit het onderwijs te halen.