Fr. Herman Kalimwenjuma

Mijn naam is Herman D.M. Kalimwenjuma. De diocesane priester en inkoopfunctionaris van MOV/FOTAS in de Republiek Tanzania. Van juli 1989 tot december 1990. Ik verbleef in Biharamulo Parish met Fransiscan Sisters of Chaity and Hope, waar ik pastoraal werk deed. De zusters kwamen uit Nederland. Door hun pastorale werk versterkten ze mijn ideeën over het ondersteunen van behoeftige mensen in onze gemeenschap.

Van januari 1991 tot november 1993 heb ik Materials Management gestudeerd. Van september 1993 tot februari 2000 was ik in het kantoor van de bisschoppen waar ik inkoopactiviteiten deed. Op 15 februari 2000 werd ik aangesteld als pastoor in de Katoke-parochie. Zuster Clarice, een van de Fransiscan Sisters, vroeg me om hun gemeenschap te ondersteunen bij het voorbereiden van projecten. Zuster Clarice coördineerde projecten van FOTAS en MOV Herveld. Ons eerste project via Sr. Clarice ging over bureaus en stoelen voor Katoke Kindergarten. In april 2001 ging ik op bezoek bij de Missionarissen van Afrika in Tilburg, Nederland. Zuster Clarice informeerde de familie van André Hoogveld dat ik Nederland was. De familie van André Hoogveld nodigde me uit om hen te bezoeken in Herveld. Tot mijn verbazing nam André Hoogveld me mee naar zijn kantoor en liet me het project van Katoke Kindergarten zien. Officieel kende ik vanaf die tijd de activiteiten van FOTAS en MOV Herveld.

Via de familie van André Hoogveld zijn we begonnen met het voorbereiden van meer projecten om behoeftige mensen in Tanzania te ondersteunen. Later stelde André Hoogveld mij voor aan het FOTAS-secretariaat en de MOV-leden. We waarderen alle inspanningen van leden van FOTAS en MOV Foundation om ontwikkelingsprojecten in Tanzania te ondersteunen.

Op dit moment ben ik penningmeester van de Umoja Group in Tanzania. We houden in ons hart en onze gedachten onze broeders en zusters die hun verdiende beloning in de hemel hebben ontvangen. Laten we onze geest van saamhorigheid behouden in onze dagelijkse diensten. We wensen u het allerbeste.