André Hoogveld

Mijn naam is André Hoogveld, geboren in 1954, gepensioneerd, in mijn “vorig” leven (met veel plezier) directeur van basisschool St. Willibrordus in Herveld. Daarnaast ben ik gehuwd, heb ik twee dochters en ben ik inmiddels opa van 5 geweldige kleinkinderen.

Ik ben actief voor verschillende projecten in Tanzania. Doordat ik verschillende malen dit prachtige land heb mogen bezoeken en omdat ik daar inmiddels veel geweldige mensen heb mogen ontmoeten, ben ik geraakt! Geraakt door de leefsituatie van mensen in Tanzania, geraakt door het prachtige land, maar het meest geraakt door het grote verschil tussen de leefomstandigheden van mensen hier en in Tanzania.

Daarom ben ik al sinds 1977 lid van de MOV Herveld (waarvan ik lang voorzitter heb mogen zijn), en sinds 1989 zet ik me ook in voor de Stichting Fotas.

Dit werk doe ik graag omdat ik er in geloof, omdat ik vind dat: “je niet niets moet doen omdat je niet alles kunt doen”. Omdat ik ervan overtuigd ben dat we de wereld moeten en kunnen verbeteren maar dat we dan eens niet bij onszelf moeten beginnen.