Het verhaal van… Hanna

Hanna MolenaarMijn naam is Hanna Molenaar en ik ben 22 jaar oud. In de zomer van 2011 ben ik samen met ongeveer twintig andere jongeren afgereisd naar Tanzania om rond te reizen door het land en projecten van de MOV te bezoeken.

De reden waarom ik heb gekozen om mee te gaan met deze bijzondere reis is omdat ik graag wilde proeven van een totaal andere cultuur en wilde ontdekken hoe jongeren in een ontwikkelingsland in het leven staan.

Daarnaast was ik benieuwd hoe de gezondheidszorg in Afrika is geregeld, aangezien ik de opleiding tot verloskundige volg. De rondleiding in een ziekenhuis in Biharamulo vond ik uiteindelijk ook één van de meest indrukwekkende momenten, omdat de armoede en slechte hygiënische omstandigheden toen pijnlijk zichtbaar werden.

Wat verder enorm is blijven hangen is de enorme warmte waarmee we werden ontvangen door de fathers, maar eigenlijk door de hele Tanzaniaanse bevolking. Zelfs in de meest primitieve omstandigheden blijven de mensen optimistisch en hoopvol; daar kunnen Nederlanders nog heel veel van leren! 

Hanna Molenaar