Het verhaal van… Ellen

Ellen Jongerenreis 2011Mijn naam is Ellen Vink, 22 jaar oud en werkzaam als wijkverpleegkundige. In 2011 ben in mee geweest met de jongerenreis naar Tanzania.

In Nederland had ik al veel gehoord en gezien over Tanzania. Op de middelbare school ging de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop altijd naar FOTAS Herveld. Ook onze wiskunde docente vertelde veel over Tanzania. Daarnaast is de opbrengst van de jaarlijkse ‘Eshof markt’ van onze buurtvereniging twee maal naar MOV Herveld gegaan. Na zoveel gehoord te hebben wilde ik het met eigen ogen zien. In de zomer van 2011 is dit werkelijkheid geworden.

Het waren drie onvergetelijke weken. In deze drie weken hebben we van alles gezien en gedaan. Onder andere een ochtend meedraaien op school, het bijwonen van kerkdiensten, een kijkje nemen in een ziekenhuis, het praten met de lokale bevolking, zelf water halen. Wat mij het meeste is bijgebleven is de tevredenheid van de mensen. Ondanks de armoede, het missen van continue stroom en water blijven de mensen optimistisch. En hoe blij kinderen kunnen zijn met het krijgen van een ballon, daar kunnen de Nederlandse kinderen een voorbeeld aannemen.

ellen jongerenreis 2011Eind maart 2013 heb ik mijn diploma van de opleiding HBO-V(erpleegkundige) behaald. Een van de eerste dingen die ik daarna heb ik gedaan is mijzelf aanmelden als sponsor van een student. Mijn student volgt de lerarenopleiding. Ik hoop dat hij een goede docent zodat hij voor zijn familie kan zorgen. Daarnaast hoop ik dat hij later zijn studenten zo kan opleiden dat ook zij een baan krijgen en voor hun familie kunnen zorgen.

Ellen Vink