Het verhaal van…Sifra

Sifra Verploegen 2008Hallo, mijn naam is Sifra Verploegen, ben 24 jaar oud en in 2008 ben ik mee geweest met de 1e jongerenreis naar Tanzania.

Het was een geweldige ervaring en als ze me zouden vragen of ik er nog een keer heen zou willen, zal ik meteen ja zeggen. Het leven is daar zo anders als hier. Het landschap, de mensen, de geuren. Het is gewoon onbeschrijflijk en dat moet je eigenlijk zelf ervaren.

De reden dat ik mee wilde op deze jongerenreis was omdat ik Afrika altijd al een fascinerend continent gevonden heb en toen ik hoorde dat er plannen waren voor een reis naar Tanzania wilde ik deze kans natuurlijk niet laten liggen. Verder was ik ook erg nieuwsgierig naar waar het geld naartoe ging, waar ik en alle andere scholieren van de st. Willibrordusschool altijd de jaarlijkse sponsorloop voor liepen en geld stopten in het spaarpotje dat in elke groep stond.

Door met eigen ogen gezien te hebben dat het geld wat wij hiermee ophaalden echt goed terecht komt en de mensen daar zo blij zijn met onze hulp, geeft een goed gevoel. Het maakt dat je ook echt daadwerkelijk wat kan veranderen, ook al is het maar een klein beetje. Mede door deze reis heb ik voor mezelf besloten om, als ik klaar ben met mijn studie en ik vast werk gevonden heb, een student te gaan sponsoren.

Het was een reis om nooit te vergeten en ik denk nog vaak met veel plezier terug aan alle mooie herinneringen die ik er aan over gehouden heb.

Sifra Verploegen