Enkele succes verhalen

Anastella ‘Faraja Group’

Anastella Faraja GroupAnastella is lid van de ‘Faraja Group’ en runt een eigen barretje. Hier verkoopt ze o.a. frisdrank, alcohol, pinda’s en bonen. Daarnaast biedt ze ook een plek om te zitten en te kletsen.      Ze is de moeder van drie zoons en een verstandelijk beperkte dochter. Haar man is overleden toen haar oudste zoon 15 was. Met de opbrengst van dit project kan ze zichzelf grotendeels onderhouden. Daarbij ondersteunen haar kinderen haar hier ook nog bij. Een van haar zonen heeft de zorg over de Umoja-koeien. Dit zijn de koeien die aan de MOV geschonken zijn en welke in een lokale kudde zijn opgenomen. De opbrengst van deze koeien gaat weer naar de projecten van de MOV.

Consolatha ‘Mungu ni Mwema’

Consolatha Mungu ni Mwema

Consolatha is lid van de vrouwen(weduwen)groep ‘Mungu ni Mwema’ en beheert het geld van deze groep. Ze is vorig jaar begonnen met haar eigen winkeltje waar ze o.a. verzorgingsmiddelen verkoopt. Consolatha is weduwe en heeft de zorg over één kind.

Erika ‘Umoja Group’

Erika Umoja Group

Erika is een van de vijf vrouwen van de ‘Umoja group’. Op de dag dat wij haar ontmoette was ze helaas afwezig. Een belangrijke ontdekking was dat haar man het project tijdelijk van haar had overgenomen. Het is van groot belang dat ook de mannen achter de projecten van de vrouwen staan en ze hier in steunen. Op deze manier heeft het project een grotere kans van slagen!

Eveline ‘Upendo Group’

Eveline Upendo group


Dankzij een groep bestaande uit weduwen heeft Eveline de winkel van haar overleden man voort kunnen zetten en na enige tijd zelfs nog uit kunnen breiden. Dit heeft ze geheel zelfstandig met behulp van het geleende bedrag van de groep voor elkaar gekregen. Eveline heeft het geleende bedrag terug kunnen betalen en is vervolgens een eigen groep bestaande uit vijf vrouwen gestart: ‘Upendo group’. Deze vijf vrouwen ondersteunen elkaar in elkaar projecten en zorgen er hiermee o.a. voor dat al hun kinderen naar school kunnen.

Janeth ‘Imani Group’

Janeth Imani Group

Janeth runt samen met 4 andere vrouwen haar eigen vrouwengroep genaamd ‘Imani group’. Janeth maakt zelf kleding en verkoopt deze op de markt. Daarnaast support Janeth ook haar nichtje Elieth (FOTAS-student) zodat ze naar school kan blijven gaan. De andere leden van haar groep runnen o.a. een klein hotel waarbij koffie, thee en brood verkocht worden, de verkoop van zelfgemaakte kleding en kruiden.

Juliette ‘Umoja Group’

Juliëtte

Juliette is een van de vijf vrouwen die bij de ‘Umoja group’ hoort. Juliette verkoopt slippers en doeken op de markt en kan deze opbrengst zichzelf en haar gezin onderhouden.

Maria ‘Mungu ni Mwema’

Maria

Maria is ook lid van de vrouwen(weduwen)groep ‘Mungu ni Mwema’. Ze heeft de smaak van het opzetten van projecten al goed te pakken en is ondertussen al met haar derde projectje gestart waarbij de andere twee projecten ondertussen nog gewoon doorlopen. Ze runt een eigen ‘hotel’, verkoopt bananen en houdt sinds kort ook varkens waarvan ze het vlees verkoopt of het gehele varken. Met de opbrengsten van deze projecten is Maria in staat om haar vier kinderen te onderhouden en naar school te sturen.

Preswida ‘Mungu ni Mwema’

Preswida

Preswida is ook lid van de vrouwen(weduwen)groep ‘Mungu ni Mwema’ en runt haar eigen winkeltje waarbij ze voornamelijk frisdrank, snoepjes en andere levensmiddelen verkoopt. Met de opbrengsten kan ze haar vijf kinderen onderhouden en naar school sturen. Twee van haar kinderen zitten zelfs al op een vervolgopleiding (lerarenopleiding en hotelmanagement).