Bebossing en herbebossing

Kagera rivierIn 1994 vond de genocide in Rwanda plaats. Hierbij zijn dan een miljoen mensen vermoord. Dit heeft men ook in Tanzania van dichtbij meegemaakt, aangezien Ngara maar 30km van Rwanda afligt. Vele lijken werden in de Kagera rivier gedumpt waardoor Tanzania met de doden werd geconfronteerd.

Veel vluchtelingen zochten een veilige plek in Tanzania en sloegen hun kamp op. Hiervoor zijn heel veel bomen gekapt vooral als brandhout, maar ook om plekken te creëren en onderdak te verkrijgen. Nu zijn dit grote kale gebieden, zonder vorm van leven. Voor Father Jeremiah een inspiratie bron voor zijn bomen project. Hij realiseerde zich dat de bomen juist voor deze regio erg belangrijk zijn. Zonder hen heb je geen natuur , eco systeem of bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Daarnaast zorgen grote kale vlakte voor erosie.

Father JeremiahOp een stuk grond naast zijn middelbare school, in Rulenge, is Father Jeremiah begonnen met het planten van 5000 bomen. De lokale bevolking heeft dit samen met hem gedaan. Om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking het belang van het planten van bomen ziet, heeft hij hen eerst geschoold. Daarnaast hebben zij 2000 bomen gekregen om in de buurt van hun eigen dorp te planten. Met het planten van deze bomen wil Father Jeremiah meerdere doelen verwezenlijken.

  1. Plaatselijke bevolking leren waarom bomen belangrijk zijn en hen scholen in het planten en onderhouden van deze bomen. Op den duur zal hij ook de studenten van zijn school hierin gaan betrekken.
  2. Na een aantal jaren zullen de bomen worden gekapt. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan nieuwe bomen en de school.
  3. In de bomen kan men grote bijenkorven hangen. De honing die hieruit voort komt zal een inkomstenbron voor de school zijn.

eerste fase groei boomEindresultaat

 

 

 

 

 

Het project is nog in volle gang en heeft altijd baat bij financiële ondersteuning.
Helpt u mee?