Wat speelt er nu?

Graag houden we op de hoogte van onze huidige projecten en acties.

 

  • Momenteel zijn we bezig om de fondsenwervende fase horende bij ons project “Bedded Dispensary” af te sluiten. Het is een zeer groot en kostbaar project. Met het project is meer dan € 250.000,00 gemoeid. Hierbij verwachten we van onze partners in Tanzania [ net als bij al onze eerdere projecten] ook een substantiële bijdrage.
    Via allerlei eigen acties en giften van onze partners hebben we een groot gedeelte bij elkaar “gespaard”. Daarboven hebben we een grote bijdrage van Progressio (Cordaid) en van de Rotary Elst.
    De nieuwe fase die we nu ingaan is de bouw van dit ziekenhuisje. Hierbij spelen allerlei aspecten die we monitoren. Vragen zoals wie gaat het bouwen, zijn er voldoende offertes binnen?  Maar ook vragen zoals: wie gaat straks het ziekenhuis onderhouden? Waar halen we het personeel vandaan?De gesprekken over al deze vragen zijn in volle gang. Hierbij worden we bij gestaan door deskundigen uit binnen- en buitenland.
  • We zijn voornemens een Koeien-project te starten. Op dit moment heeft de MOV enkelen koeien beschikbaar gesteld die we willen schenken aan arm gezinnen. Zo’n gezin heeft hier de melk, de mest en verdere opbrengst van. Er is wel een veplichting verbonden aan deze gift. Iedere ontvanger moet het eerste vrouwelijke kalf afgeven aan een andere arm gezin. Ook de verplichting gaat steeds mee. Of het gaat werken weten we niet…. We houden u graag op de hoogte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *