Naaiatelier: ‘Studio Upendo’

DSCN1161Naast de vele projecten die al in uitvoering zijn komen er nog geregeld nieuwe bij. Zo is Ria Spanbroek afgelopen zomer met Wilma van Prooijen en Agnes van Gelder naar Tanzania afgereisd om daar namens MOVHerveld een nieuw project te introduceren: Het Naaiatelier ook wel ”Studio Upendo’ genoemd. Naast het opzetten van het naaiatelier hebben ze ook de vrouwen naailes gegeven zodat zij nu zelfstandig schooluniformen kunnen maken. Lees hier verder.

Van het ene project komt het andere project. In de tijd dat bovengenoemde dames in Tanzania verbleven, kwamen ze erachter dat meisjes elke maand minstens een week op school afwezig waren. Dit komt door de menstruatieperiode. Wanneer de meisjes menstrueren komen ze niet naar school i.v.m. de hygiëne. afripad-setMaandverband is wel bekend in Tanzania maar kan gewoonweg niet bekostigd worden door de arme bevolking. Geïnspireerd door de AFRIpads uit Uganda is hier een nieuw project voor bedacht: uitwasbare pads voor meisjes. Zo zorgen we ervoor dat de meisjes weer naar school gaan en dat de vrouwen van ‘studio Upendo’ nog een inkomstenbron hebben.

Dankzij deze uitwasbare pads kunnen de meisjes ondanks dat ze menstrueren toch met een schoon gevoel naar school wat natuurlijk van groot belang is! Vindt u dat ook? Doneer dan nu online!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *