Leerlingen St. Jacobusschool zetten zich in voor de MOV!

De leerlingen van de Sint Jacobusschool te Valburg hebben zich na een korte presentatie over de actie ‘SJOC mee voor de MOV’ laten inspireren. Een aantal leerlingen SJOCte daadwerkelijk mee voor de MOV. De leerlingen die niet in gelegenheid waren om aan de avond4daagse en toch een bijdrage wilden leveren bedachten  hun eigen acties: flessen inzamelen, in de tuin werken bij opa & oma, cupcakes bakken, auto’s wassen, een mini-veiling, koekjes bakken  en verkopen en nog veel meer.

Groep 8 maakte er zelfs een project van in de klas. In een boekje hielden ze bij wie wat deed en wat dat opleverde. Bij de rekenles werd al het ingezamelde meerdere malen geteld. En samen rekende ze uit wat ze konden bekostigen (zie onze webshop waarbij je niet iets koopt maar een bedrag voor een concreet doel doneert).

Groep 8 Sint Jacobusschool

Groep 8 doneert als eerste een koe! Een van onze nieuwe projecten waarbij een arm gezin een koe krijgt maar met de afspraak dat het eerste vrouwelijke kalf aan een ander gezin wordt gegeven. En zo steunt groep 8 dus niet één gezin maar ook nog vele andere gezinnen de komende jaren.  Het bleef echter niet bij een koe! Groep 8 verzamelde zoveel in dat zij ook nog een matras, klamboe, een ziekenhuisopname en 2 maal medicijnen konden doneren.

Wat een inspiratie deze jongeren! Laat u zich ook inspireren?

 ‘Verbeter de wereld en begin eens niet bij jezelf!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *