In memory of Tom

Ruim 3 jaar geleden is het alweer dat  Tom na een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een groot verlies voor zijn familie, vrienden en kennissen. Desondanks heeft zijn familie in die moeilijke periode de kracht gevonden geld in te zamelen voor het Health Center in Tanzania. En nu in 2015 gaan de ouders van Tom en zijn zus Sanne het inmiddels gerealiseerde Health Center in Tanzania bezoeken. Hoe mooi is dat?!

Via deze weg willen wij Bea, Marcel en Sanne een ontzettend mooie reis toewensen. In het bijzonder tijdens het bezoek aan het Health Center te  Kayanga, welke ook in naam van Tom gebouwd is.

Sanne en Lisa schreven destijds dit prachtige stuk:

TomTom

Tom, onze grote stoere broer. Een jongen met ongelofelijk veel ideeën en fantasieën. Vond in heel veel mensen iets bijzonders. Ontzettend goed in tekenen, kleien en andere kunst. Speelde drums bij orkest, maar vooral bij The Seven from Heaven, zijn geweldig prettig idiote schoolband. Tom zong bij het schoolkoor en nam al zijn vrienden mee. Had hij een plan; dan voerde hij dat uit. Een dinosaurus skelet maken van klei, een dubbele iglo bouwen als het sneeuwde, een schilderij van 2 x 3 meter maken omdat zijn tekenenlerares zei; ‘het mag zo groot worden als je wil’. Eindeloze discussies over alles. Het liefst op het waalstrandje rondom een vuurtje of in Café de Mug. Tom wilde naar mars, nieuw leven ontdekken. Daarna ontdekken hoe leven op de aarde is ontstaan. Hij was net begonnen aan de studie moleculaire levenswetenschappen, waar hij een begin kon maken aan deze ontdekkingsreis. Tom had ook ideeën over Afrika, er moest zeker iets gebeuren! Maar niet via die grote instanties, dat geld komt er nooit allemaal. Helpen met opbouwen van het land. Kleinschalige projectjes, direct resultaat. Doen!

Onze lieve Tom is helaas niet meer bij ons, maar in zijn nagedachtenis wilden we graag iets doen. Daarom hebben we met alle familieleden, vrienden en kennissen van Tom geld ingezameld voor het Health Center in Tanzania. We hopen dat we hiermee veel andere mensen een betere toekomst kunnen geven, in naam van Tom.

Lisa en Sanne

In memory of Tom
Midden in het leven nog zoveel te geven.
Ideeën en plannen te over,
in één keer voorbij.
Tom, voor ons was je een kei,
enig in je soort.
Wij zetten ons leven
in jouw nagedachtenis voort.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *